Atıf Veritabanları

 
 
VERİTABANI   AÇIKLAMA

Web of Science (EKUAL)

Social Sciences Citation Index (1980-günümüze): Sosyal bilimler alanındaki çalışma raporları ile makalelerin özet ve referans bilgilerini içerir. Ayrıca bu veri tabanı yazar ve makale atıf sayılarını da verir. (Bir makaleye kaç defa atıf yapıldı, makaleye nerede atıf yapıldı, makaleye kimler atıf yaptı vb.). Science Citation Index (1980-günümüze): Fen bilimleri alanındaki çalışma raporları ile makalelerin özet ve referans bilgilerini içerir. Ayrıca bu veri tabanı yazar ve makale atıf sayılarını da verir. (Bir makaleye kaç defa atıf yapıldı, makaleye nerede atıf yapıldı, makaleye kimler atıf yaptı vb.). Arts and Humanities Citation Index (1980-günümüze): Güzel sanatlar ve insani bilimler alanındaki çalışma raporları ile makalelerin özet ve referans bilgilerini içerir. Ayrıca bu veri tabanı yazar ve makale atıf sayılarını da verir. (Bir makaleye kaç defa atıf yapıldı, makaleye nerede atıf yapıldı, makaleye kimler atıf yaptı vb.). Book Citation Index (2005-günümüze): Web of Science’ın bir parçası olan Book Citation Index araştırmacıların kitapları, dergileri ve konferans bildirilerini tek kaynaktan sorunsuz bir şekilde tarayarak alanları ile en ilgili bilgilere ulaşmasını sağlar. Ayrıca bu veri tabanı yazar ve kitap atıf sayılarını da verir. (Bir kitaba kaç defa atıf yapıldı, kitaba nerede atıf yapıldı, kitaba kimler atıf yaptı vb.).

Personel ve öğrencilerimiz giriş yapmak için linke tıkladıktan sonra sisteme üye ol kısmından @tarsus.edu.tr kurumsal mail adresleriyle üye olabileceklerdir.
Sonrasında e-mail adresinize gelen aktivasyon e-mailini onaylamanız yeterli olacaktır.

Scopus (EKUAL)

Bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan en büyük özet ve atıf veri tabanı olan Scopus, Sanat ve insani bilimlerin yanı sıra fen bilimleri, teknoloji, tıp ve sosyal bilimler alanında bütün dünyadan 5.000’in üzerindeki yayıncının 18.500’ün üzerindeki dergisini kapsar. Scopus %70’i 1996’dan beri yayınlanmış özetler ve oldukça geniş kaliteli web sayfaları ve patent bilgisi olmak üzere 43 milyon kayıt içerir.

TR Dizin (EKUAL)

TÜBİTAK / ULAKBİM tarafından geliştirilen Mühendislik ve Temel Bilimler, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, Türk Tıp, Yaşam Bilimleri ile TÜBİTAK Destekli Projeler veri tabanları.

SCImago Journal & Country Rank

Scopus® veri tabanında bulunan bilgilerin (Elsevier B.V.) geliştirdiği dergileri ve ülke bilimsel göstergelerini içeren, halka açık bir portaldır. Bu göstergeler, bilimsel alanları değerlendirmek ve analiz etmek için kullanılabilir. Dergiler ayrı ayrı karşılaştırılabilir veya analiz edilebilir. Ülke sıralamaları ayrıca ayrı ayrı karşılaştırılabilir veya analiz edilebilir. Dergiler, konu alanına (27 ana tematik alan), konu kategorisine (313 spesifik konu kategorisine) veya ülkeye göre gruplandırılabilir. Alıntı verileri, dünya çapında 239 ülkeden 5.000'den fazla uluslararası yayıncıdan ve ülke performans ölçümünden 21.500'den fazla başlıktan elde etmektedir.