EN | TR

İntihal Veritabanları

 
 
VERİTABANI AÇIKLAMA

İntihal.net (EKUAL)

İntihal.Net birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş internet tabanlı bir intihal tespit ve raporlama yazılımıdır. Türkiye'nin en büyük dijital bilimsel veri tabanında dokümanların özgünlükleri test edilmektedir. Türkiye'de yayın yapan dergilerin %90'ından fazlasını ve on binlerce basılı kitabı kapsamaktadır.
Personel ve öğrencilerimiz giriş yapmak için linke tıkladıktan sonra sisteme üye ol kısmından @tarsus.edu.tr kurumsal mail adresleriyle üye olabileceklerdir. Sonrasında e-mail adresinize gelen aktivasyon e-mailini onaylamanız yeterli olacaktır.

Erişim İçin TIKLAYINIZ. - Kullanım Kılavuzu

iThenticate (EKUAL)
 

iThenticate veri tabanı lisans anlaşması gereği, akademik düzeyde üretilecek makalelerdeki intihal oranının tespiti için kullanılmaktadır. Bu nedenle, öğrencilere ait ödev, proje ve tezlerin kontrolünde kesinlikle kullanılmamalıdır. Doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliğe sahip öğretim üyelerine kullanım hakkı verilmektedir.
Kayıt için kutuphane@tarsus.edu.tr adresine ad - soyad ve kurumsal e-posta bilgilerinizle başvururak şifre talebinde bulunabilirsiniz.

Erişim için TIKLAYINIZ. - Hızlı Başlangıç Kılavuzu - Youtube Eğitim Videoları

Turnitin (EKUAL)
 

Turnitin, intihal tespit hizmeti veren bir veri tabanıdır. Öğretim üyeleri bu sistem aracılığı ile öğrencilerin ödev ve tezlerini daha önce Turnitin’e aktarılmış olan milyonlarca ödev, internette arşiv veya güncel olan web sayfaları, ticari elektronik veri tabanlarında yer alan dergi makaleleri ve elektronik kitaplarla karşılaştırabilirler.
Turnitin'e tez veya ödev yüklerken havuza kaydolmaması için "isteğe bağlı ayarlar"da bulunan depo alanının "depo yok" olarak seçilmesi gerekmektedir. Depo yok olarak seçilmeyen dokümanların silinmesi için ödev id numarası ile kutuphane@tarsus.edu.tr adresine mail atabilirsiniz. Hesaplardan silinen belgelerin bulunabilmesi için firma tarafından herhangi bir işlem yapılamamaktadır. Mağduriyet yaşanmaması için bu konuda dikkatli olmanızı önemle rica ederiz. 
Kayıt için kutuphane@tarsus.edu.tr adresine ad - soyad ve kurumsal e-posta bilgilerinizle başvururak şifre talebinde bulunabilirsiniz. (Akademik personelleri kapsamaktadır. Yüksek Lisans ve doktora öğrencileri danışman hocaları aracılığıyla intihal programlarından yararlanabilir.)

Erişim için TIKLAYINIZ. 
Akademisyen Rehberi Videosu: Kısım 1
Akademisyen Rehberi Videosu: Kısım 2
Akademisyen Rehberi Videosu: Kısım 3
Öğrenci Rehberi Videosu
Kullanım kılavuzu için tıklayın