EN | TR

Kütüphaneler Arası Ödünç Sistemi Hizmete Açılmıştır.

04 Ağustos 2022 Perşembe

Kütüphaneler Arası İşbirliği Nedir?
Tarsus Üniversitesi akademisyenleri, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve idari personelleri ihtiyaç duydukları kitap, makale ve diğer yayınlara kütüphanemizden erişemedikleri takdirde; bu yayınları Kütüphaneler Arası İşbirliği Sistemi'ne (KİTS) bağlı kütüphaneler aracılığı ile ödünç alabilme imkanına sahiptirler. Bu hizmetten yararlanmak isteyen kullanıcılarımız, kütüphane web sayfasından üye girişlerini yaptıktan sonra Kütüphaneler Arası Ödünç Formu'nu (KAÖ) doldurarak, isteklerini iletebilirler.
Kütüphane kataloğu veya veri tabanları taranarak erişilmek istenen kitap veya makalenin kütüphanemizde bulunmadığından emin olunduktan sonra talep formu doldurulmalıdır.

Ödünç İstenen Yayınların Ücreti
Kargo ve posta ücretleri talep eden kullanıcı tarafından ödenir.

Bu Hizmetten Nasıl Yararlanılır?
Kütüphanemiz web sayfasındaki
"KATALOG TARAMA" menüsüne tıklayınız.
Oturum aç sekmesine tıklayıp üye kodunuzu ve şifrenizi giriniz
a. Üye kodu: ‘T.C. Kimlik No’ dur.
b. Şifre: Şifrenizi bilmiyorsanız "Şifremi unuttum/Belirlemedim" linkini tıklayınız. Yeni şifreniz e-mail adresinize gelecektir. (Daha sonra şifrenizi değiştirebilirsiniz)
c. Açılan sayfada üye işlemlerine tıklayıp sol tarafta bulunan "KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ" menüsüne tıklayınız. Formu eksiksiz doldurunuz ve "KAYDET" butonuna basınız. Talebiniz en kısa sürede işleme alınacaktır.

Kütüphaneler Arası İşbirliği ile Yayın İsteyen Kullanıcıların Sorumlulukları
Talep edilen yayının kargo veya posta ücretinin ödenmesi
Yayının istenen süre içinde kütüphaneye iade edilmesi
Kitabın tamamının fotokopi yapılmaması
Kitabın zarar görmemesi (yıpranması veya kaybedilmesi durumunda talep edilecek ücretin ödenmesi)

Kütüphanelerarası İşbirliği Yoluyla Neler Getirtilemez?
Referans kaynakları (Ansiklopedi, sözlük, vb.)
Tezler
Görsel-İşitsel Materyaller (film, kaset, video, compact disk)
Özel koleksiyonlar
Dergilerin sayıları ve ciltleri

Not: Kütüphaneler Arası İşbirliğinde karşı kütüphanenin ödünç verme politikaları geçerlidir.