EN | TR

E-Tezler

 
VERİTABANI AÇIKLAMA

British Library E-Theses Online Service

Büyük Britanya üniversitelerinde yapılmış 500 bin doktora tezine bu linkten ulaşabilir, indirebilir ve inceleyebilirsiniz.

MIT Theses 

MIT Library koleksiyonunda 1800'lü yılların ortalarına kadar tamamlanmış 40.000'den fazla tez içermektedir.

 

Open Dissertations (EKUAL)

Open Dissertations, 1933-1955 yılları arasında Amerikan üniversiteleri tarafından kabul edilmiş yaklaşık 100,000 doktora tezine erişim sunmaktaydı. Daha sonra geliştirilen bu kaynak şu halde 1902’den günümüze kadar uzanan 1.150.000’den fazla doktora tezi içermektedir. Open Dissertations, orijinal basılı indeksi tam sayfa resim olarak gösterir ve yazar adı, başlık adı, konu adı ve üniversite adı taraması yapılabilmektedir.

Canada Thesis Service

Kanada Milli Kütüphanesi tezlerini içerir.

Proquest Open Access Dissertations and Theses (EKUAL)

Bu veritabanı, beşeri ve sosyal bilimler alanında 1861 yılından günümüze kadar yayınlanan 5,5 milyondan fazla teze tam metin erişim sağlanabilmektedir. Disiplininiz ile ilgili tezleri hızlı ve kolay bir şekilde bulabilir ve metnin tamamını PDF formatında görüntüleyebilirsiniz.

Yardım dokümanı için tıklayınız.

YÖK Ulusal Tez Merkezi

Bu veri tabanı, üniversiteler ve araştırma hastanelerinde hazırlanan yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlilik tezlerini içerir. 2007 yılında başlatılan “Elektronik Tez Arşiv Projesi” ile Ulusal Tez Merkezi’nde bulunan basılı tezler elektronik ortama aktarılarak İnternet üzerinden erişilebilir hale getirilmiştir. Veri tabanı elektronik ortama taşınan tezlerden, yazarları tarafından "çoğaltması ve yayımı için” izin verilmiş olanlara tam metin (pdf) olarak erişim sağlar.

EThOS

EThOS, 120’den fazla kurumun 600.000 doktora tezini bünyesinde barındıran Birleşik Krallık’ın ulusal tez hizmetidir. Bu tezlerin yaklaşık 260.000’i tam metin olup, EThOS veritabanından ya da ilgili kurumun kurumsal arşivinden indirilebilir.

NDLTD

Yüksek Lisans ve Doktora Tezlerinin Ağ Tabanlı Dijital Kütüphanesi (Networked Digital Library of Theses and Dissertations-NDLTD), dünyadaki akademik kurumların elektronik yüksek lisans ve doktora tezlerinin (ETD) oluşturulmasını, bunlara erişilmesini ve korunmasını teşvik etmek için dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerin ortak bir çabasıdır. NDLTD kataloğu bir milyondan fazla elektronik tez ve doktora tezine (ETD) erişim sağlar.