EN | TR

E-Kitaplar

 

Internet üzerinde yer alan tıp ve sağlık bilimleriyle ilgili çeşitli konulardaki 600’den fazla kitaba tam metin erişim olanağı sağlanabilmektedir.

VERİTABANI AÇIKLAMA

Bibliotheques d'Orient (Doğu Kütüphaneleri)

Fransa Milli Kütüphanesi öncülüğünde Fransa, Mısır, Türkiye, Lübnan ve Filistin’den kütüphane ve araştırma kurumlarının işbirliğiyle hayata geçirilen bu proje Orta Doğu bölgesinin tarih, coğrafya ve kültürüyle ilgili belgeleri bir araya toplamayı amaçlıyor. Web sitesi 10 binden fazla belgeyi açık erişime sunuyor.

Freebooks4 Doctors

İnternet üzerinde yer alan tıp ve sağlık bilimleriyle ilgili çeşitli konulardaki 600’den fazla kitaba tam metin erişim olanağı sağlanabilmektedir.

eLibrary FREE Web-Books

 

CaltechBook

24 Ağustos 2011'de CaltechBOOK'daki 66 kitap, Caltech araştırmacıları tarafından açık erişimli tüm kitapların bir araya getirilmesi için CaltechAUTHORS deposuna taşınmıştır.

DOAB (Directory of Open Access Books)

OAPEN, OpenEdition, CNRS, and Aix-Marseille Üniversitesi’nin ortak tarama motoru olan Açık Erişim Kitapları Dizini DOAB (Directory of Open Access Books) 70.000’den fazla hakemli akademik kitaba erişim sağlar.

Europeana Collections

Avrupa Birliği tarafından hayata geçirilen Europeana Collections projesi Avrupa’da bulunan kütüphane, müze ve arşivlerin koleksiyonlarını web ortamına taşımayı amaçlıyor. Avrupa çapında çok sayıda kurumun dijital arşivine Europeana web sitesi üzerinden erişmek mümkün. Web sitesinde basılı kaynakların yanı sıra görsel, video ve müzik gibi farklı türde materyal bulunuyor.

Ebooks Directory

İnternetin her yerinde bulunan, ücretsiz olarak erişilebilen e-kitaplara, belgelere ve ders notlarına yönelik günlük büyüyen bir bağlantı listesidir. Kendi e-kitaplarınızı gönderebilir veya karşılaştığınız diğer kaynakları ekleyebilirsiniz.

Google Books 

Google Kitaplar; Google bünyesinde bulunan ve kullanıcıların kitaplar hakkında detaylı arama yapmasına olanak sağlayan arama motorudur.

HathiTrust

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinden 150’ye yakın üniversitenin işbirliğiyle kurulmuş büyük bir online kütüphanedir. Bu girişim üniversitelerin yanı sıra Google ve Microsoft gibi kuruluşlar tarafından da desteklenmektedir. E-kitap arşivi 3 milyona yakın eser içermektedir. Bu kaynaklar Internet üzerinden ücretsiz olarak herkese açıktır. Kaynakların büyük çoğunluğu İngilizce ayrıca Türkiye ve Türk tarihi ile ilgili binlerce eser barındırmaktadır.

Internet Archive Digital Books Collection

İnternet Arşivi 40.000.000'den fazla ücretsiz indirilebilir kitap ve farklı türde yazılı-basılı kaynağa herkese açık, ücretsiz ve tam metin olarak erişim sağlamaktadır. Bu açıdan dünyanın açık ara en büyük dijital kütüphanesidir. Birçok kütüphane e-kitap arşivlerini İnternet Archive web sitesi üzerinden kullanıma sunmaktadır. İnternet Archive’de yazılı-basılı kaynakların dışında, görsel, video, film, ses ve bilgisayar programları gibi materyaller de bulabilirsiniz. Ayrıca, ücretsiz arşiv.org hesabı olan herkes tarafından ödünç alınabilecek 4,5 milyon modern e-Kitap koleksiyonu da bulunmaktadır.

InTechOpen

InTech, öncü ve dünyanın en büyük bilim, tıp, teknoloji alanındaki kitaplarını kapsayan multidisipliner açık erişim yayıncıdır. InTech 2004’ten bu yana; yüksek kalitede araştırmaya ücretsiz online erişim sağlamak ve önde gelen akademisyenlerin çalışmalarının görünür olmasına ve tüm dünyada çeşitli yeni kitleler tarafından erişilebilir hale gelmesine yardımcı olmak amacı ile 100.000’den fazla yazar ile işbirliği yapmakta, 3.500’ün üzerinde kitap yayınlamaktadır.

JSTOR E-Books

Brill, Cornell Üniversitesi Yayınları, De Gruyter ve Kaliforniya Üniversitesi Yayınları dahil olmak üzere 125’in üzerinde yayıncının 10.000’den fazla açık erişim e-kitap herkesin erişimine sunulmaktadır.

MIT Online Textbooks

MIT OpenCourseWare'deki çevrimiçi ders kitaplarının bir dizinidir. Her bağlantı, ders kitabı dosyalarını içeren bir ders veya kaynak sayfasına gider.
Bu çevrimiçi ders kitaplarından bazıları basılı kitapların açık lisanslı elektronik sürümleridir. Diğerleri, kendi kendine yayınlanan çevrimiçi kitaplar veya geleneksel bir ders kitabına alternatif olarak hizmet verecek kadar kapsamlı olan ders notlarıdır.

National Academic Press

9.247 kitaba ücretsiz tam metin erişim imkanı sunmaktadır. NAP, bilim, mühendislik ve tıp alanında geniş bir yelpazede yılda 200’den fazla kitap yayınlamakta, bilim ve sağlık politikasındaki önemli konularda yetkili, bağımsız-araştırılmış bilgi sağlamaktadır.

The National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL)

The National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL), yedi Hindistan Teknoloji Enstitüsü (Bombay, Delhi, Kanpur, Kharagpur, Madras, Guwahati ve Roorkee) ve Hindistan Bilim Enstitüsü, Bangalore tarafından 2003 yılında başlatıldı. Beş temel disiplin belirlendi. Bu aşamada inşaat mühendisliği, bilgisayar bilimi ve mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik ve iletişim mühendisliği ve makine mühendisliği ve web / video formatında 235 ders geliştirilmiştir.

Open Access Publishing in European Networks 

OAPEN, bilimsel iletişimde paydaşlara açık altyapı hizmetleri sağlayarak akademik kitaplara açık erişime geçişi teşvik eder ve destekler.




Open Library

Open Library, Internet Archive tarafından oluşturulan, kar amacı gütmeyen dijital bir kütüphane ve arşiv projesidir.
Amacı dünya genelinde basılan tüm kitapları web ortamında bir katalogda toplamaktır. Henüz bu amaca tam olarak ulaşamamış olsa da, Open Library kataloğu 1 milyondan fazla kitabı içermektedir. Web sitesinin e-kitap arşivinde bu kitapların birçoğunun tam metin kopyası var. Katalogda bulunan kitapların telif süreleri geçmiş olanların dijital kopyalarına açık ve sınırsız olarak erişebilirsiniz ve indirebilirsiniz. Telif hakları devam eden kitapları da üye olmak şartı ile okuyabilirsiniz. Üyelik ücretsizdir.




Project Gutenberg 

1971 yılında başlayan Project Gutenberg dünyanın ilk dijital kütüphanesidir. Project Gutenberg’in kurucusu Michael S. Hart e-kitab’ın mucitlerinden biridir. Internet ortaya çıkmadan yıllar önce e-kitap ve dijital kütüphane alanında öncü çalışmalar yapmıştır. Internet’in doğması sonrasında web ortamına taşınan Project Gutenberg e-kitap arşivi, telif hakkı sona eren kitapların sınırsız ve ücretsiz olarak insanlara ulaştırılmasını hedeflemektedir. Günümüzde toplam 60 bine yakın e-kitap içermektedir.
Proje, kültürel eserleri dijital ortama aktarmak, arşivlemek ve dağıtmak amacıyla gönüllüler tarafından yürütülen bir çalışmadır. Toplanan eserlerin büyük bir çoğunluğu kamu malı olan kitaplardan oluşur. Proje, bu kitapların olabildiğince ücretsiz ve kalıcı bir biçimde, herhangi bir bilgisayarda kullanılabilen açık formatlarda dağıtılmalarını sağlar.

New York Kütüphanesi Dijital Koleksiyonları

New York Devlet Kütüphanesi ABD’de en zengin online koleksiyona sahip kütüphanelerden biri. Kütüphane web sitesinden e-kitap, süreli yayın, resim, video gibi farklı türde 800 bine yakın belgeye sınırsız ve ücretsiz olarak erişebilirsiniz.















SpringerLink Open Access Books
SpringerLink Social Sciences
SpringerLink Education
SpringerLink Computer Sciences
SpringerLink Political Sciences And International Relations
SpringerLink Economics
SpringerLink Engineering 
SpringerLink Medicine & Public Health SpringerLink Business & Management
SpringerLink Mathematics 
SpringerLink Physics SpringerLink Life Sciences 
SpringerLink Chemistry
SpringerLink Biomedicine
SpringerLink Philosophy
SpringerLink Literature
SpringerLink Psychology
SpringerLink History
SpringerLink Law
SpringerLink Earth Sicences
SpringerLink Cultural and Media Studies
SpringerLink Environment
SpringerLink Material Science
SpringerLink Finance
SpringerLink Energy
SpringerLink Popular Science
SpringerLink Linguistics
SpringerLink Geography
SpringerLink Statistics
SpringerLink / Criminology And Criminal Justice
SpringerLink / Religious Studies
SpringerLink / Dentistry
SpringerLink Water
SpringerLink Climate
 

Open Book Publishers

Bağımsız bir açık erişim yayıncısı olan Open Book Publishers, beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanında basılı kitaplar yanı sıra her bir kitabın PDF, HTML ve XML formatlarında çevrim içi okunabilen, indirilebilen, tekrar kullanılabilen veya her yere iliştirilebilen ücretsiz çevrim içi sürümlerini de yayınlar.


Open Edition
 
OpenEdition, beşeri bilimler ve sosyal bilimler elektronik kaynakları için OpenEdition Books altında 9000’den fazla kitaba erişim sağlayan Fransa menşeili bir platformdur.