EN | TR

Abone Veritabanları

 
 
VERİTABANI AÇIKLAMA

AYEUM (Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi)

AYEUM, sosyal, fen, sağlık ve eğitim bilimlerinde kullanılan nitel, nicel ve karma yöntemler hakkında araştırmacılara yönelik online eğitim, yüz yüze eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulmuş akademik bir eğitim platformudur. Bu doğrultuda yüksek lisans, doktora öğrencilerine, doktora sonrası araştırmacılara, akademisyenlere, kamu kurum ve kuruluşlarındaki uzmanlara bilimsel araştırma yöntemlerini ve bilimsel araştırma sürecinde kullanılan bilgisayar yazılımlarını ayrıntılı bir şekilde öğretmeyi amaçlamaktadır.
Personel ve öğrencilerimiz giriş yapmak için linke tıkladıktan sonra sisteme üye ol kısmından @tarsus.edu.tr kurumsal mail adresleriyle üye olabileceklerdir. Sonrasında e-mail adresinize gelen aktivasyon e-mailini onaylamanız yeterli olacaktır.

IdealOnline

İdeal Online bilgi kaynaklarını bir platform altında toplayan, kapsamlı ve geniş bilgiye Türkçe kaynaklarda da ulaşılmasını sağlayan bunları okuyucuların hizmetine sunan veri tabanıdır.
İdealOnline Güncel İçerik Bilgileri;
-1.100+ Süreli Yayın
-20.000+ Arşiv Sayısı
-155.000+ Tam Metin Makale

Turcademy
Turcademy, Türkiye'de tüm akademik yayınları tek bir portal altında toplayarak akademik yayınların dijital olarak akademisyenlere, araştırmacılara ve öğrencilere kolay bir şekilde ulaştırmak ve Türkiye'deki e-kitap yayıncılığına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilmiş yerli bir e-kitap platformudur.  Türkiye'deki 20 yayınevinin yayınlamış olduğu farklı alanlarda 10.000'in üzerinde Türkçe akademik kitap Turcademy veri tabanı üzerinden kullanıma sunulmaktadır. Turcademy veri tabanı bünyesinde Sosyal ve Beşeri Bilimler, Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Güzel Sanatlar, Hukuk ve Kültür Koleksiyonları içerisinde ders kitabı, akademik kitap niteliğindeki binlerce Türkçe kitap kullanıcılar ile buluşmaktadır.
Tümer ALTAŞ A.Ş Online Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi
 
Tümer ALTAŞ A.Ş Online Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi veri tabanı (e) YDS, YÖKDİL, TILDİL, PTE, IELTS, TOEFL İBT sınavlarına hazırlık ve özellikle konuşma becerisini geliştirmeye yönelik genel ingilizce amacıyla oluşturulmuş bir veritabanıdır.

Erişim İçin:
  • https://tumeraltas.com.tr adresinde kurumsal e-posta adresinizle (tarsus.edu.tr) kayıt oluşturun.
  • Gelen onay e-postasındaki bağlantı adresini tıklayarak üyeliğinizi etkinleştirin.
VETİS (Veritabanlarına Uzaktan Erişim Sistemi)
Üniversite ve araştırma merkezlerinde kullanılan ulusal veya uluslararası elektronik veritabanlarına, kampüs dışından, hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmelerini sağlayan bir araçtır. VETİS bu kaynaklara proxy, VPN veya herhangi bir ek ayar yapmadan ulaştırır. Veritabanlarına kampüs dışından erişim için detaylı bilgilere kütüphane sayfamızdan erişim sağlayabilirsiniz.