EN | TR

Açık Arşivler ve kurumsal Arşivler

 
 
VERİTABANI AÇIKLAMA

E-LIS (E-prints in Library and Information Science)

Kütüphanecilik ve bilgi bilim konularında açık arşivdir.

arXiv
 

ArXiv fizik, matematik, bilgisayar bilimi, kantitatif biyoloji, kantitatif finans, istatistik, elektrik mühendisliği ve sistem bilimi ile iktisat alanlarındaki bilimsel ön baskılar için bir arşivdir.

Aperta (Tübitak Kurumsal Arşivi)

Aperta, Tübitak'ın açık erişim arşividir.

COAR-Açık Erişim Arşivleri Konfederasyonu

Açık Erişim Arşivleri Konfederasyonu (Confederation of Open Access Repositories-COAR), 150’den fazla üye ve işbirlikçi kütüphanenin, üniversitenin, araştırma kurumunun, fon veren devlet kurumlarının ve benzerlerini açık erişim arşivlerinin küresel arşividir.

Harman (Türkiye Akademik Arşivi)

Harman, Türkiye’deki üniversitelerin, kamu ve araştırma kurumlarının açık arşivlerinin ulusal arşividir.
TÜBİTAK ULAKBİM’de geliştirilen Türkiye Akademik Arşivi (Harman), ulusal arşivler, dergiler (veri sağlayıcılar) ile arama motoru servisleri (servis sağlayıcılar) arasında ilişki kurarak, uluslararası standartlara uygun olarak gereksinim duyulan içeriğe erişim sağlayan üst veri harmanlama yazılımıdır. Ulusal Kurumsal Açık Arşiv içeriklerinin üst verilerinin harmanlanması ve yayınlara Harman adresi üzerinden erişimin sağlanması amaçlanmaktadır.

OAIster

OAISter, 1000’den fazla kütüphane, arşiv ve kurumsal arşivin katkıda bulunduğu, tüm disiplinlerden ve konulardan 25 milyondan fazla kayıt içeren, ücretsiz erişilebilen bir arşivdir.

OpenAIRE

OpenAIRE, AE politikalarını destekleyen Açık Erişim bilgi havuzları, arşivler ve dergiler ağı sağlayan bir Avrupa açık bilim oluşumudur / altyapısıdır.

OpenDOAR-Açık Erişim Arşivleri Rehberi

OpenDOAR, 5322’den fazla ülkenin açık erişim bilgi havuzlarının ve politikalarının küresel bir dizindir.

ROAR-Açık Erişim Arşivleri Kayıt Platformu

Açık Erişim Arşivleri Kayıt Platformu (Registry of Open Access Repositories-ROAR) dünya genelindeki açık erişim arşivlerin gelişimini ve durumunu listeler ve gösterir.

SSOAR-Sosyal Bilimler Açık Erişim Arşivi

Sosyal Bilimler Açık Erişim Arşivi (Social Science Open Access Repository-SSOR) Leibniz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülen 55.000’den fazla yayına ücretsiz erişim sağlayan bir sosyal bilim literatürü veritabanıdır.

Zenodo

Zenodo, bir OpenAIRE ortağı ve açık kaynak, açık erişim ve açık veri öncüsü olan CERN tarafından kurulan toplayıcı bir arşivdir..

Pubmed Central

Tıp, biyomedikal ve yaşam bilimlerini kapsayan bir arşivdir.