EN | TR

Kampus Dışı Erişim

1. VETİS ile Kampüs Dışı Erişim

VETİS (Veritabanı Erişim ve İstatistik Sistemi), üniversite ve araştırma merkezlerinde kullanılan ulusal veya uluslararası elektronik veritabanlarına, kampüs dışından, hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmelerini sağlayan bir araçtır.
VETİS, bu kaynaklara proxy, VPN veya herhangi bir ek ayar yapmadan ulaşmanızı sağlar.
Veri tabanlarına uzaktan erişim için
https://katalog.tarsus.edu.tr/vetisbt/ adresinden sisteme giriş yapabilirsiniz.

VETİS’i Nasıl Kullanırım? 

  1. VETİS'i kullanabilmek için kütüphane üyeliğiniz bulunmalıdır. (Eğer daha önce kütüphaneden ödünç işlemi yaptıysanız kütüphane üyeliğiniz mevcuttur.)
  2. Kütüphaneye kayıtlı kullanıcılar, kullanıcı adı ve şifreleri ile “SİSTEME GİRİŞ YAP” butonuna tıklayarak giriş işlemi yapabilirler.
  3. Üniversite öğrencisi, Akademik Personel veya İdari Personel olduğunuz halde kaydınız bulunmuyorsa kutuphane@tarsus.edu.tr mail adresinden veya 0324 600 0033 / Dahili: 1352 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz. Bilgileriniz teyit edildikten sonra üyeliğiniz aktif hale getirilecektir.
  4. Oturum açma işleminden sonra veritabanlarını kullanabilirsiniz.
Kimler Yararlanabilir?  
  • VETİS’i üniversitede bulunan, kütüphane üyeliği bulunan kayıtlı kullanıcılar (öğrenci, öğretim elemanı, personel vb.) ile kurumsal e-postaya sahip olup kayıt yaptıran ve aktivasyonunu tamamlayan herkes kullanabilir.  
  • Ayrıca üniversite tarafından veritabanlarını kullanmaya izin verilen ve kütüphane tarafından kaydı yapılan dış kullanıcılar da VETİS’i kullanabilirler.

2. PROXY ile Kampüs Dışı Erişim

Üniversitemiz personeli ve öğrencilerinin üniversite ağı dışından kütüphane veri tabanlarına erişebilmeleri için bir Proxy hizmeti verilmektedir.
Proxy sunucu adresi    : vekil.tarsus.edu.tr
Proxy bağlantı portu    : 4128
Personel veya öğrencilerimizin Proxy hizmetine bağlanırken kullanacağı “Kullanıcı adı” ve “Şifre” cep telefonuna SMS olarak gelecektir. 
Üniversite öğrencisi, Akademik Personel veya İdari Personel olduğunuz halde kaydınız bulunmuyorsa kutuphane@tarsus.edu.tr mail adresinden veya 0324 600 0033 / Dahili: 1352 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz. 

Windows işletim sistemi için, İnternet Explorer tarayıcısında Proxy yapılandırması aşağıdaki gibidir.