EN | TR

E-Dergiler

 
VERİTABANI AÇIKLAMA

The Adam Health Illustrated Encyclopedia – NLM

Hastalıklar, testler, semptomlar, yaralanmalar ve cerrahi hakkında bilgi içeren bir e-ansiklopedidir.

Free Medical Journals

 

Galenos Yayınevi Tıp Dergileri

 

Wiley Open Access

Wiley yayınevinin açık erişimli dergilerine erişim sağlar.

WASET (World Academy of Science, Engineering and Technology)

International Journal of Computer And Information Science And Engineering dergisinin içeriğine tam metin erişim sağlar. Bu konuda Uluslararası konferans duyuruları yer alır.

The Electronic Mathematics Archiving Network Initiative (EMANI)

Matematik alanında yayın yapan 100 dergiye erişebilirsiniz.

The Electronic Library of Mathematics 

Matematik konusunda yayınlanmış elektronik dergi, makale, monografi, konferans tutanağı, ders notları vb. türünde kaynakları içerir.

Türkiye Makaleler Bibliyografyası 

Türkiye’de yayınlanmış dergilerde yer alan makalelerin bibliyografik kayıtlarını içerir.

SpringerOpen

Springer yayınevinin açık erişimli dergilerine erişim sağlar.

Library, Information Science & Technology Abstracts

LISTA, kütüphanecilik ve enformasyon bilimleri alanında bilinen en önemli danışma kaynaklarındandır. Kütüphanecilik, kataloglama, sınıflama, bibliometri, bilgi yönetimi ve daha pek çok konudaki 600’den fazla dergiyi, 1960’lı yılların ortalarından günümüze indekslemektedir.

İSAM Risaleler Veri Tabanı

Bu veri tabanı, tarih, edebiyat ve İslâmî ilimlerle ilgili risâlelerden oluşmaktadır. Şimdilik 4407 civarında risâlenin tam metinlerine (PDF olarak) ulaşabileceğiniz veri tabanı devamlı geliştirilerek yeni risaleler eklenmektedir.

İSAM Dokümantasyon Veri Tabanı

Bu veri tabanı TDV İslâm Ansiklopedisi’nde yer alan maddelerin yazımında başvurulan doküman dosyalarını araştırmacılarla paylaşmak amacıyla hazırlanmıştır.

İSAM Osmanlıca Makaleler Veri Tabanı

Osmanlıca dergilerde yer alan tarih, edebiyat ve İslâm ilimlerine dâir makalelerden oluşmaktadır. Şimdilik 34.271 makalenin künyesi ile tam metinlerinin (PDF olarak) yer aldığı veri tabanı devamlı geliştirilerek yeni makaleler eklenmektedir.

İSAM Osmanlıca Salnameleri Veri Tabanı

Bu veri tabanı Osmanlı devlet ve vilayet salnameleri ile nevsalleri kapsamaktadır. Veri tabanında şu an itibariyle 669 adet eserin tam metin PDF’leri verilmiştir.

İSAM İlahiyat Makaleler Veri Tabanı

Bu veri tabanı başta İlâhiyat fakültelerinin yayımlamakta olduğu dergiler olmak üzere, çeşitli yayınevi ve kurumlar tarafından basılan ilmî süreli yayınlarda yer alan İlâhiyat alanındaki makaleler ile sempozyum ve kongrelerde sunulan tebliğleri kapsamaktadır. Veri tabanında hâlihazırda 67.000 bibliyografik künye yer almakta olup dijital izni alınan 63.000 makalenin tam metin PDF’lerine ulaşılabilmektedir.

İSAM Türk Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Makaleleri Veri Tabanı

Başta akademik dergiler olmak üzere, çeşitli yayınevi ve kurumlar tarafından basılan ilmî yayımlarda yer alan Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat makaleleri ile sempozyum ve kongrelerde sunulan tebliğleri kapsamaktadır. Veri tabanında hâlihazırda 83.000 bibliyografik künye yer almakta olup dijital izni alınan 63.000 makalenin tam metin PDF’lerine ulaşılabilmektedir.

HighWire Press

924 dergiye Tam Metin erişim (Bazı dergilerin son sayıları ambargoludur).

Genamics Journal Seek

68411 derginin içeriği, konusu, yayınevi, kısa adı ve ISSN’i hakkında bilgi verir. Dergilerin web sayfalarına bağlantı sağlar.

Elsevier Açık Erişim Dergileri

Elsevier tarafından yayınlanan açık erişimli dergilere erişebilirsiniz.


DOAJ (Directory of Open Access Journal)

Açık erişimli bilimsel dergilerde yayınlanan, tam metin makaleler yer alır. 11428 dergideki makalelere erişim olanağı bulunur. Bugüne kadar 3.067.028 makale arşivlenmiştir.


CogPrints 

Bilişsel Bilimler alanında, kendi kendine arşivlenmiş hakemsiz ön baskı ve hakemli yeni baskı dergileri kapsayan bir Açık Arşivdir. Psikoloji, Nöroloji, Davranışçı Biyoloji, Dilbilim, Yapay Zeka ve Felsefe alanlarını içermektedir. CogPrint Arşiv yazılımı, şu an, tüm disiplinler için ücretsiz üniversitelerde kullanılmak üzere, açık kaynak Eprint yazılımı olarak Santa-Fe uyumlu hale getirilmektedir.

BioMed Central

Biyoloji ve tıp alanındaki dergilere tam metin erişebilirsiniz. Bazı kritik ve raporlar için üyelik gerekebilir.


Belleten

TC Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu - Türk Tarih Kurumu Dergisi dört ayda bir yayınlanır. Birinci sayıdan itibaren online olarak erişime açılmıştır.


Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Sitesi
Ankara Üniversitesi öğretim üye ve yardımcılarının uluslararası indekslerde yer alan bilimsel dergilerde yayınlanmış veya yayınlanabilir kararı verilmiş çalışmaları, bildirileri, proje metinleri, konferans metinleri, raporları, ders notları ve kitaplarda yer almış bölümlerin basılı veya elektronik kopyaları.

CiteSeerX

CiteSeerX, öncelikle bilgisayar ve bilgi bilimindeki literatüre odaklanan, 5 milyondan fazla bilimsel belgeye ücretsiz erişim sağlayan bir dijital kütüphane arama motorudur.


CORE

CORE (COnnecting REpositories) dünya çapında arşivlerden ve dergilerden tüm açık erişimli araştırma çıktılarını toplar ve bunları kamuya sunar.



Scilit

Açık erişim yayıncısı MDPI tarafından geliştirilen ve sürdürülen Scilit, günlük olarak CrossRef ve PubMed’den en son verileri çekerek bilimsel materyalleri indeksleyen çok disiplinli, ücretsiz bir bilimsel veritabanıdır.


EconPapers

İktisat alanında çalışma çıktıları, dergi makaleleri ve yazılımlar için bir çevrimiçi koleksiyon olan RePEc’e (İktisat Araştırma Belgeleri) erişim sağlar.


Open Edition

Beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanındaki elektronik kaynaklar için OpenEdition Journals altında 500’den fazla dergiye erişim sağlayan Fransa menşeili bir platformdur.