EN | TR

Çevrimiçi Ders Platformları

 
VERİTABANI AÇIKLAMA

Academic Earth

Dijital Ders Materyalleri, Sanat ve Tasarım, İşletme, Mühendislik, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Tıp ve Sağlık, Bilim ve Matematik alanlarında Oxford Üniversitesi, Yale Üniverisitesi, Michigan Üniversitesi, Chicago Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Harvard Üniversitesi gibi dünyanın en iyi üniversitelerinden ücretsiz çevrimiçi akademik kurs ve ders videoları içermektedir.

Online Courses

Harvard, Princeton ve MIT’ten profesörlere ait ders notları, videolar, sesli konferanslar, açık üniversite derslerinden oluşan bir koleksiyonu içeren kapsamlı ve ücretsiz bir kaynaktır. Hem eğitimini ilerletmek isteyenler için güçlü, tamamlayıcı bir kaynak hem de ek eğitim konuları araştıran ve üniversite düzeyinde ders olarak nelerin sunulabileceğini görmek isteyenler için harika bir kaynak niteliğindedir.

Coursera

275'den fazla önde gelen üniversite iş birliğinde hazırlanan 5.400’den fazla kurs ücretsiz erişime sunulmuştur.

ODTÜ-METU Bilgeis

Masaüstü Programlama Dilleri, Ofis Uygulamaları, Mikrodenetleyiciler, Bulut Teknolojileri, Verimlilik Araçları, Fotoğraf ve Video, Bilgi Güvenliği, Dijital Pazarlama, İletişim Becerileri, Sunum Becerileri, Kişisel Gelişim, İş Geliştirme Sağılıklı ve Güvenli İşyeri, Servis Hizmetleri, Yeni Teknolojiler konuları hakkında işverenlerin bilgi iletişim teknolojilerini kullanarak kendilerini geliştirmeleri amacıyla kurulmuştur. Birçok sanayi odası ve üniversite ile paydaşlıkları bulunmaktadır.

Open Education Global

Uluslararası açık eğitimi destekleme, duyurma, yayma, ilerletme ve geliştirme kuruluşudur. Açık erişimle alakalı video içerikli kaynaklar, haftalar, konferanslar, bildiriler, ödüller, haber bülteni yer almaktadır. Açık eğitime ait sorulması ve öğrenilmesi gereken birçok sorunun cevabı bu kuruluşta yer almaktadır.

The Open University OpenLearn

Sağlık, Spor, Psikoloji, Eğitim ve Gelişim, Tarih, Sanat, Diller, Para, İş, Doğa ve Çevre Bilim, Matematik ve Teknoloji, Toplum, Politika, Hukuk, Bilgi İşlem konu başlıkları altında 1000’den fazla ücretsiz kurs, etkileşim, video ve daha fazla içerik yer almaktadır.

TÜBA  Açık Ders Malzemeleri Portalı

Açık Ders, tüm dünyadaki öğretim elemanları, öğrenciler ve kendi kendine öğrenenler için hazırlanmış ücretsiz ve açık eğitsel kaynaklara sahip olan derslerdir.

Sisteme giriş için, acikders.org.tr portalında yer alan tüm dersler kullanıcı girişi yapılmadan görüntülenebilmektedir. Kullanıcı girişi sadece portal yönetimi ve ders sahiplerinin derslerini güncellemeleri için kullanılmaktadır. Derslerden faydalanmak isteyen kişilerin sisteme giriş yapması gerekmemektedir.

TÜBİTAK ULAKBİM Açık Ders Platformu

“Herkese Açık Dersler” ve “Sertifikalı Dersler” olmak üzere iki kategoriye ayrılmıştır.
Herkese açık dersler kategorisinde; araştırma verilerinin yönetimi eğitimi, açık erişim, açık bilim eğitim el kitabı, sorumlu araştırma ve yenilik, açık atıflar, açık akran değerlendirmesi – açık hakemlik, açık tekrarlanabilir araştırma, metin ve veri madenciliği dersleri yer almaktadır.
 
Sertifikalı dersler kategorisinde; araştırma verilerinin yönetimi, sorumlu araştırma ve yenilik, açık erişim, açık akran değerlendirmesi, açık atıflar, açık tekrarlanabilir araştırma, metin ve veri madenciliği konu başlıkları altında dersler yer almaktadır.

 

Ankara Üniversitesi Açık Ders Malzemeleri

 

Açık Ders Malzemeleri, öğretim kaynaklarının internet üzerinden aktarımı esasına dayanmaktadır. Ankara Üniversitesi Açık Ders Malzemeleri ders kredisi veya herhangi bir derece vaad etmez ve öğretim üyeleri ile iletişim kurmanıza yardımcı olmaz. Fakat çeşitli derslerin materyallerine kolaylıkla erişmenizi sağlar.

ANKADEM Ankara Üniversitesi'nin Moodle üzerinden tüm dünyadaki öğretim elemanları, öğrenciler ve kendi-kendine öğrenenler için açık ve ücretsiz öğrenme kaynakları sunduğu Açık Ders Malzemeleri platformudur.

 

Hacettepe Üniversitesi Açık Ders Malzemeleri (HUADM)

 

Hacettepe Üniversitesi Açık Ders Malzemeleri (HUADM), dünyadaki tüm öğretim elemanları, öğrenciler ve yaşam boyu öğrenme çabası içinde olan bireyler için açık ve ücretsiz öğrenme kaynaklarının sunulduğu bir platformdur. Ayrıca, Hacettepe Üniversitesi akademik programlarına ait derslerle ilgili kaynaklara ücretsiz erişim imkanı sunmaktadır.

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Açık Ders Malzemeleri (ODTÜ ADM)

 

İktisadi ve İdari Bilimler, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Mimari, Sanat, Bilim, Eğitim, Mühendislik, Yabancı Diller, Sosyal Bilimler, Matematik, Afetlerde Psikolojik Destek konu alanlarında akademisyenler, öğrenciler ve kendini geliştirmek isteyen herkese ücretsiz ve açık eğitim materyalleri. ODTÜ ADM, ders kredisi tamamlamanızı, akademik bir derece almanızı ya da öğretim üyelerine ulaşmanızı sağlamaz. Ama çeşitli derslerin eğitim materyallerine erişmenize olanak verir. Hali hazırda 192 ders erişime açıktır.

 

Anadolu Üniversitesi Dijital Ders Platformu

 

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sistemi’nin 1.046 ders kitabı, 12.289 ders sunusu, 2.987 video, 7.823 ünite özeti ve 6.614 sesli özet yer almaktadır.

 

Atatürk Üniversitesi Açık Ders Malzemeleri

 

Öğrenci ve eğitimcileri formal eğitim yaşamları boyunca desteklemenin yanı sıra yaşam boyu öğrenmeyi amaçlayan bireylerin bu amaçlarına ulaşmalarını desteklemek amacıyla hazırlanmış ve herhangi bir ücret ya da şart olmaksızın dijital ortamlarda sunulan derslerdir.

Bilkent Courses on the Web

Mühendislik, Tarih, Müzik, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Arkeoloji, Matematik, Yönetim, Hukuk, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Bilkent Üniversitesi eğitim programları ile ilgili yüksek lisans ve lisans öğrencileri için ders videolarını içermektedir.

 

Boğaziçi Üniversitesi Açık Ders Malzemeleri

 

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından farklı temalar altında oluşturulan seminer dizileri, psikolojiden bilgisayar mühendisliğine fizikten dilbilime varıncaya kadar birçok alandaki güncel gelişmeleri ve önemli tartışma konularını katılımcılarla paylaşıyor.

 

Carnegie Mellon University Open Learning Initiative

 

Sanat ve Beşeri Bilimler, İşletme, Bilgisayar Bilimi ve Programlama, Veri Bilimi ve Nedensel Akıl Yürütme, Dil ve Konuşma, Yaşam Bilimleri, Matematik ve Mantık, Fizik Bilimleri ve Mühendislik, Sosyal Bilimler, Teknoloji ve Tasarım konu alanlarında, Carnegie Mellon Üniversitesi’ndeki Açık Öğrenme Girişimi (OLI), öğrenci başarısını artırmak, öğrenme üretkenliğini artırmak ve erişim engellerini azaltmak için öğrenme biliminden ve gelişen teknolojilerden yararlanarak öğretme ve öğrenmeyi dönüştürmeye çalışır.

Eastern Mediterranean University Open Courseware

Mühendislik, Mimarlık, Tıp ve Sağlık Bilimleri, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Eğitim, İletişim, Sosyal ve Beşeri Bilimler konu alanlarında Doğu Akdeniz Üniversitesi akademik programlarına ait derslerle ilgili kaynaklara ücretsiz erişim imkanı sunmaktadır.

Open Yale Courses

Açık Yale Kursları, Yale Üniversitesi'ndeki akademisyenler tarafından verilen çeşitli başlangıç kurslarına ücretsiz ve açık erişim sağlar. Projenin amacı, öğrenmek isteyen herkes için eğitim materyallerini erişime sunmaktır.

The Live Lingua Project

The Live Lingua Project ücretsiz yabancı dil öğrenme kurslarını içermektedir.



MIT OpenCourseWare

MIT OpenCourseWare, Massachusetts Institute of Technology'nin (MIT), ücretsiz bir çevrimiçi ders arşivine ev sahipliği yapmaktadır. Bu arşivde, MIT'nin tüm lisans ve lisansüstü programlarından 2.000'den fazla ders bulunmaktadır.


Massive Open Online Courses

Massive Open Online Courses yani kısaca MOOC’lar yani kitlesel çevrimiçi açık ders alabileceğimiz uzaktan eğitim modelidir. Farklı dallardaki ilgilendiğiniz kursları bir arada bulabileceğiniz bir sistemdir, kurslar genel olarak ücretsizdir. Buradaki asıl amaç farklı konumlarda bulunan eğitmen ve öğrencileri bir araya getirmektir. Farklı dallardaki ilgilendiğiniz kursları bir arada bulabileceğiniz bir sistemdir.


OpenWHO Open Courses (World Health Organisation)

OpenWHO, Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlık acil durumlarına müdahaleyi iyileştirmek için online kurslar sunan yeni interaktif, web tabanlı, bilgi aktarım platformudur. OpenWHO, organizasyon ve kilit ortaklarının hayat kurtaran bilgileri çok sayıda cephe görevlisine aktarmalarını sağlar. OpenWHO, sağlık acil durumları için ücretsiz, çok dilli, açık erişimli öğrenme platformudur. Halk sağlığı uzmanlarından COVID-19, risk iletişimi, ebola, enfeksiyon önleme ve çok daha fazlasını içeren konulara erişim mümkündür.





 


StanfordOnline

Stanford Üniversitesi Online Ücretsiz Eğitimler, EdX platformu ile neredeyse 100’den fazla Ücretsiz çevrimiçi kurs sunmaktadır. The Stanford University çevrimiçi kursları, dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir uyruktan herkese açıktır.
Stanford Üniversitesi, çevrimiçi kurslar ve modüller dahil olmak üzere çeşitli açık öğrenim fırsatları sunar. Stanford Üniversitesi’nden çevrimiçi kursların ve diğer dijital öğrenme biçimlerinin tam listesi mevcuttur. Kursu tamamladıktan ve Stanford Üniversitesi’nden uygunluk kriterlerini yerine getirdikten sonra doğrulanmış bir sertifika alabilirsiniz.

Stanford Üniversitesi Online Ücretsiz Eğitimler Faydaları:

  • Kayıt Ücreti Yok
  • Dünyanın En İyi Üniversitesinden Ücretsiz Çevrimiçi Sertifika
  • Dijital Sertifikalar
  • Dünyanın herhangi bir yerinden kursa erişim